VikingHolstein – ny topptjur över +40

Juli bjuder på tre nya tjurfäder - VH Bodie med fantastiska +41 i gNTM, VH Snow P med +30 gNTM som är heterozygot pollad och den nya importtjuren Skater med +33 i gNTM.

De sex tjurarna VH Sadudu, VH Skills, VH Klim, Supporter, Sunset och VH Alloy, är färdiganvända som tjurfäder och plockas bort från listan.

Nya tjurar på tjurfaderlistan

VH Bodie

VH Bodie, VH Bohemy x VH Kilmer, med gNTM +41 är uppfödd av Lorenz Bohsen Frisk, Bredebro, Danmark. Om du söker en tjur som håller ned storleken i besättningen, men ändå levererar högt mjölkindex baserat på höga halter, är VH Bodie en tjur för dig. Han ger fina ben och juver med goda robotegenskaper. Och som bonus bidrar VH Bodie positivt till samtliga hälsoegenskaper där juverhälsan utmärker sig med 117 i avelsvärde. Döttrar efter VH Bodie ger dig fodereffektiva kor med god uthållighet i laktationen.

Modern till VH Bodie har nyligen kalvat för andra gången. Hon producerar mjölk med 4,7% fett och 3,9% protein i medeltal. Som förstakalvare är hon exteriörbedömd med 83 poäng i helhet och 85 poäng på ben.

VH Snow P

VH Snow P, Skyboy x Hotspot P, med gNTM +30 är uppfödd av Transembryo/Søren Ernst Madsen, Brædstrup, Danmark. Om du avlar för robotanpassade juver och samtidigt vill få in hornlösa gener, är VH Snow P en tjur att titta närmare på då hälften av hans avkommor blir hornlösa. VH Snow P passar bra att använda på kvigor tack vare goda egenskaper för kalvningar far på 109. Exteriört levererar han en stark kropp med trevliga ben, speciellt benbyggnad på 117, och ett välbalanserat robotanpassat juver. VH Snow P väntas ge kor som har ett trevligt lynne och en bra fertilitet på 112.

Modern till VH Snow P har under sin första 305 dagars laktation producerat 10 400 kg mjölk med 3,6% fett och 3,5% protein. Hon är exteriörbedömd VG85 med 89 poäng på ben.

Skater

Skater, Skelton x Gywer, gNTM +33. Född hos Franz Meyer, Frieshoythe, Tyskland. Importtjur från Masterrind.

Skater kommer med en annorlunda härstamning. Söker du en tjur som ger både rejäl mjölkmängd och förbättrar halterna, särskilt proteinhalten, då kan detta vara ett alternativ. När det gäller exteriören är han en tjur i toppklass för såväl kropp som juver och ben. Döttrarna är över medelstorlek med riktigt bra bredd i frampartiet, flott överlinje och korrekta kors. Med synnerligen korrekta vinklar, parallella ben och torra fina hasor, får han ett totalt avelsvärde för ben på 121. Juvren är av hög kvalitet och då särskilt anfästning fram och bak. Du kan förvänta dig grunda juver med god balans. Värdefullt är att spenarna är lite längre och tjockare än medeltal för rasen.

Skater kommer från välkända Missy-familjen. Modern har under sina första 200 dagar mjölkat 8 469 kg mjölk, vilket är 42 kg per dag med 3,97% fett och 3,45% protein. Hon är bedömd med VG 85. Mormor är bedömd med VG 86 och mormorsmor är bedömd med fina VG 88.

Skater
Skater

Mor till Skater
Mor till Skater