VikingHolstein – Nya tjurar december 2022

Tre nya tjurfäder som ger mycket fina juver och hög avkastning finns nu till försäljning.

VH Fiini, VH Finish x VH Beluga, gNTM +34 är uppfödd av Ari och Katariina Kangas, Pentäne, Finland.

Om du söker en tjur som stärker juverexteriören är VH Fiini en tjur för dig. Med sin starka framjuveranfästning och extremt starka bakjuver, avelsvärde 125 på juverbredd och hela 136 på bakjuverhöjd, förbättrar du juvrets hållbarhet markant. Döttrarnas spenar förväntas bli större än medeltalet och juverbalansen planar ut. Benexteriören kommer förbättras både vad gäller haskvalitet och benbyggnad. Döttrarna förväntas bli långlivade med god uthållighet genom laktationerna, där de kommer producera mjölk av god mängd med höga halter.

Hans mor är en VH Beluga-dotter som på hittills 0,7 år producerat 9 200 kg mjölk med 4,2% fett och 4,2% protein i medeltal. Hans mormor är efter VH Sparky och hon är nu i sin fjärde laktation och producerar i genomsnitt 12 700 kg mjölk med 4% fett och 3,8% protein.

Comeback, Commitment x Entity, gNTM +37. Importtjur.

Om du söker både mjölkmängd och förbättrade halter kan Comeback vara ett alternativ för din besättning. Han nedärver också mycket bra juverhälsa med avelsvärde 119. Han ger även döttrar med bra fertilitet. Med avelsvärde 107 för kalvningar far kan Comeback med fördel användas på kvigor.

Döttrarna blir över medelstorlek, med god bröstbredd, kroppsdjup och mycket korrekta kors. Benen kännetecknas av parallella ben med torra fina haser och lediga rörelser. Juvren är mycket välbalanserade med väl anfästade, och grunda juver, i god balans och spenarna något längre än medel.

Glenn, Gladius x Suncluod, gNTM +33. Importtjur.

Glenn är en av de mest intressanta tjurarna när det gäller att förbättra avelsvärdet för mjölkmängd i din besättning. Med 120 för mjölk och halter på ras medelkan han ha en bred användning. För hälsoegenskaperna är det juverhälsan son förbättras mest, döttrarna har gott temperament och stannar länge i besättningen. Döttrarna blir lite över medelstorlek. Benen är av fin kvalitet, parallella och har torra haser. Juvren är av mycket hög kvalitet där alla egenskaper är mycket staka, alltifrån anfästning till juverdjup och spenlängd.

Tjurar som går av listan
Färdiga som tjurfäder är VH Barock och VH Yoga. VH Newyear är även han flitigt använd och tas av listan i januari.

mor-till-comeback.jpg
Mor till Comeback

comeback.jpg
Comeback

glenn.jpg
Glenn