VikingRed - Ny svensk tjurfader

I september lades VR Faffner till listan av tjurar för användning på högindexhondjur. Han är den andra insatta sonen efter VR Ferrero.

Tjurar som är färdiganvända plockas kontinuerligt av listan och denna gång lämnar VR Botvid listan. Tjurfaderlistan består nu av 18 tjurar med olika härstamning och profiler. Använd tjurar från hela listan när du seminerar ditt högindexdjur, det ökar även chansen att få sälja en tjurkalv till VikingGenetics.

VR Faffner

VR Faffner, VR Ferrero x VR Filur, med gNTM +26 är uppfödd hos Herbertssons Lantbruk, Kisa i Sverige.

Strävar du efter bättre överlevnad, produktion och lugnare kor. Då är VR Faffner en tjur som du ska fundera på att använda. VR Faffner ger bra produktion med höga halter i mjölken. Kombinerat med bra ungdjursöverlevnad och hållbarhet ger det en bra bas för hög livstidsproduktion. Döttrarna kommer ha bra fertilitet och juverhälsa samt vara lugna att jobba med.

Modern spolades som kviga med bra resultat. Hittills har det gett VR Faffner samt två döttrar som fått spolkontrakt från VikingGenetics. Modern har avslutat sin andra laktation och producerade på 305 dagar 10 673 kg mjölk med 5% fett och 4,5% protein. I sin andra laktation exteriörbedömdes hon med kropp 84, ben 85, juver 85 samt helhet 85.

Mormor är även mor till den avkommebedömda tjuren VR Herbert med +15 i NTM. Hon producerade på 4,3 år i genomsnitt 10 300 kg mjölk med 4,7% fett och 3,9% protein och var bedömd med kropp 87, ben 86, juver 87 samt helhet 87. Mormorsmor mjölkade i 5,2 år.