Växa Control™ har flyttat in på Moshult

I veckan installerades vår första Växa Control™, och de första transpondrarna finns numera på djuren hos Stefan Andersson på Moshult.

På Moshult hos Stefan Andersson går nu 70 kor med Växa Control transpondrar. Systemet var enkelt att installera, det som tog mest tid var att fånga in och hänga på alla transpondrarna på djuren. 

Först ut med Växa Control

Stefan har tidigare använt aktivitetsmätare från DeLaval under många år, men när det var dags att byta ut systemet för brunstövervakning valde han att satsa på Växa Control. Därmed blev han också vår första kund med vårt nya system! 

Eftersom Stefan har B-transpondrar från DeLaval som ID fick halsbanden träs om så båda transpondrana fick plats på samma halsband. Det är möjligt att få ID på sina Växa Control transpondrar, men då krävs en annan typ av läsare än den som idag finns på Moshult.

Ser fram emot att mäta hälsa och idissling 

Nytt för gården är att de nu kommer att kunna se hur korna idisslar och på så sätt snabbare hitta djur som avviker samt se hur gruppen reagerar på foderbyten. Brunsterna fångas upp genom att mäta djurens beteenden. När kon under en längre period visat beteende som har med brunst att göra hamnar hon på brunstlistan i programmet, tillsammans med en tidslinje som visar optimal tidpunkt för insemination. Detta kan man se detta på ett användarvänligt sätt på sin PC, surfplatta eller smartphone.

Planerat återbesök i maj

I filmen kan du höra vilka förväntningar Stefan har på sitt nya brunstövervakningssystem. I maj ska vi besöka Moshult igen och följa upp hur de första veckornas användning har fungerat.

För att se filmen behöver du tillåta marknadsföringscookies.
Cookie-inställningar

 

 

Arbetar som:
Produktchef Växa Control®

Telefon:
010-471 03 15

Mobiltelefon:
073-633 72 80