VikingRed – VR Vinston ny i topp

Här är avelsvärderingen för augusti. SRB-tjurarna dominerar! Tre av fyra tjurar på vår rekommenderade lista är SRB-stammade och det finns bra tillgång på x-vik efter de flesta tjurarna!

Nya tjurar på rekommenderade listan

När en stabil augustikörning är klar har vi en ny tjur i topp i VR Vinston (VR Vesty x VR Foreca) med gNTM +37. Han är en halvbror till den just nu bästa pollade tjuren VR Vinci P (VR Vesty x VR Frigg) med gNTM +32.

VR Wasp (VR Wuhan x VR Vimo) med gNTM 33 och VR Ulvar (VR Uppura x VR Vimo) med gNTM +29 är även de halvbröder och kommer från Thomas & Sterner Hansson, Kyrkoryk, Tanumshede. Deras mamma Emmy är en andrakalvare och det tredje högst rankade hondjuret i Sverige just nu med +37 i NTM.

En annan nykomling är VR Wanna (VR Wanted x VR Vilperi) med gNTM +29 som är en utmärkt kvigtjur och VR Best Up (VR Boozt x VR Up) med gNTM +25 som har en fin robotprofil.

Tjurfäder

Här är några av våra nya tjurfäder:

VR Windsor (VR Wanted x VR Vimo) gNTM +33, Finland
VR Wovve (VR Wanted x VR Vimo) gNTM +31 från Lennart Persson & C Johansson, Töreboda.
VR Alvar P (VR Arvid x VR Fanof P) gNTM +28 från Fornby Gård AB, Horndal.
VR Alfie (VR Abin x VR Corona) gNTM +26, Danmark

Pollade tjurar

De pollade tjurarna håller fortsatt en hög genetisk nivå. En av de nya tjurarna är VR Fiesta P (VR Facit x VR Heikki) med gNTM +29. VR Jewel P (Jo-Onstad x VR Usva) med gNTM +22 står för en ny pollad härstamning och kommer från Brorsans Lantbruk i Holmsveden. VR Jewel P härstammar från gårdens stora kofamilj Brunetta där tre generationer fortfarande är kvar i besättningen.

Avkommebedömda tjurar

VR Fairway (VR Filur x VR Corona) får en tidig avkommebedömning och har hittills 130 döttrar i produktion. Han startar lovande med NTM +30. SRB-tjuren VR Hosea (VR Hjuve x VR Tokyo) med NTM +26 NTM har 300 mjölkande döttrar och finns även som x-vik.
VR Vimo (VR Viljar x Rockstar) har nu över 3200 döttrar i produktion och håller en fortsatt hög nivå med NTM +27.

Mer info om tjurarnas mödrar och kofamilj

VR Vinston (VR Vesty) (2).jpg
VR Vinston


VR Ulvar


VR Wanna