VikingJersey – vi välkomnar en ny svensk tjur!

Efter avelsvärderingen i november toppas listan av VJ Dalin med +30 men vi hittar också en svensk nykomling och en ny pollad tjur.

Nya tjurar på rekommenderade listan

  • VJ Dalin +30
  • VJ Leander +27
  • VJ Lynx +25
  • VJ Delaney +21
  • VJ Wheat P +17

VJ Dalin nedärver en outstanding klövhälsa och ett starkt juver. VJ Lynx är den bästa sonen efter VJ Luxury och kommer från familjen Ingvarsson, Guddeby gård, Ytterby. På Guddeby har man arbetat målinriktat med sin avelsstrategi genom att genomtesta alla djur och lagt stort fokus på högindexdjur och spolningar. Nu kommer resultaten i form av VJ Lynx men även tjuren VJ Dalos som är på väg in i produktion.

Om du söker en tjur som bidrar med många kg mjölk ska du inte missa VJ Leander som har ett av rasens högsta avelsvärden. VJ Delaney är en kvigtjur med en stark hälsoprofil.

Efterfrågan på pollad genetik ökar hela tiden och det är glädjande att kunna välkomna den nya pollade tjuren VJ Wheat P in på rekommenderade listan.

Ny tjurfader

VJ Sedum är en son efter VJ Splash med gNTM + 26. Han har en intressant profil med goda hälsoegenskaper i kombination med ett mjölkindex på 112. Han nedärver ett starkt juver som är grunt placerat, väl anfäst med en vidare spenplacering bak.

Bild på jersey-tjur
VJ Delaney: Ny tjur på rekommenderade listan med 120 i avelsvärde för kg mjölk.