Ny version av Provmjölkningsapp

Nu finns det en ny, förbättrad version av Provmjölkningsapp. Buggar har fixats till och flera av era användarförslag har hörsammats.

Bild på kor i sommarbete och inklippta skärmbildar på provmjölkningsapp.

Svårt att hitta universell lösning

Det har varit en utmaning att bygga en webbsida som ska fungera dels med alla olika operativsystem, dels med olika webbläsare för mobiltelefon, surfplattor och datorer. Dessutom ska programmet fungera om man ansluter olika sorters extern utrustning.

Men nu finns flera förbättringar och nya lösningar. 

För dig som använder mobilläge/surfplatteläge

Det största enskilda problemet har varit tangentbordet. Mobiler och surfplattor har olika funktioner på tangentbordet och påverkar även extern utrustning. Lösningen blev att skapa ett eget tangentbord som hör till Provmjölkningsapp.

Det nya tangentbordet fungerar utmärkt tillsammans med extern utrustning som blåtandsskanner och bordsskannrar anslutna via USB-C. Tangentbordet ser likadant ut oavsett vilken sorts mobil eller surfplatta man har.

En annan nyhet är att det går snabbare att registrera streckkoden. Den sparas nu automatiskt om alla uppgifter är okej. Sen är det bara att välja ett nytt djur och fortsätta.

Observera! Det är viktigt att man uppdaterar sin mobiltelefon och surfplatta med de senaste programvaruuppdateringarna. För iPhone, minst version iOS 16. Detsamma gäller för webbläsaren. För Provmjölkningsapp rekommenderas Chrome (minst version 110) och Edge (minst version 110).

Datoranvändare

Du som använder Provmjölkningsapp på din dator kommer inte se någon större skillnad.

Vanligaste frågan just nu

Varför kan jag inte skicka in min provmjölkning?

Högst upp på sidan (på dator) och längst ner på sidan (mobilläge) visas i vilket steg man är och antingen visas ett rött kryss eller en grön bock. Så länge det finns ett rött kryss är det någon uppgift som saknas eller är felaktig. 

Alla djur som är listade måste ha en grön markering för att man ska kunna skicka in sin provmjölkning. Mjölkar inte kon så måste en frånvarokod fyllas i och några av dessa kräver även att ett datum är angivet. Sätt passande frånvarokod så även de får en grön markering.

Här är några exempel:  

  • Ko 3953 är sjuk, välj frånvarukod Sjuk, under behandling
  • Ko 3954 ska gå till slakt, går kvar på slutgödning, välj frånvarokod Uttagen ur produktion och datum när hon slutade mjölkas
  • Ko 2091 har gått på slakt men inte hunnit rapporterats ut ännu, välj frånvarokod Djuret är utgånget
  • Sinko 3207 har mjölkmängd och är sinlagd, radera mjölkmängden för att kon ska få en grön symbol

Skärmbild från Provmjölkningsapp

Logga in på din Provmjölkningsapp:

Provmjölkningsapp

Hitta mer information om Provmjölkningsapp

Kontakta kundsupport