VikingRed – VR Vinston i topp

Avelsvärderingen för maj visar en mycket stark och stabil körning där varken avelsvärden eller rangering ändrades nämnvärt för VR-tjurarna.

Rekommenderade tjurar

På listan, som toppas av VR Vinston +32, ligger 18 tjurar med varierande fäder och morfäder. Två av tre är SRB-stammade och 16 av dem har könssorterade doser.

VR Hakvin är en ny avkommebedömd tjur med 390 mjölkande döttrar som vi väljer att lägga tillbaka på rekommederade listan!

VR Fonzie är en tjur som framför allt stärker juverexteriören hos sina döttrar. VR Holt, VR Hanko, VR Veikee och VR Halcro har alla trevliga robotprofiler.

Följande tjurar är nya på listan, samtliga förutom VR Hakvin även är tjurfäder:

  • VR Holt, VR Henry x VR Vario, +28
  • VR Hanko, VR Herluf x VR Uncca, +27
  • VR Veikee, VR Vehmaa x VR Farnam, +24
  • VR Halcro, VR Herluf x VR Vimo, +24
  • VR Fonzie, VR Flint x VR Hashtag, +24
  • VR Hakvin, VR Hakon x VR Birka, +24 Obs! Avkommebedömd.

X-vik

Vi har generellt god tillgång och ett brett utbud av könssorterade röda tjurar. Just nu ligger det över 50 tjurar på X-vik-listan i Dosshopen i alla priskategorier, från 280 till 380 kr. Flera av tjurarna är tjurfäder eller ligger på rekommenderade listan.


Avkommebedömda tjurar

VR Usva har legat stabilt flera avelsvärderingar, han har höjt sig från +23 till +26 nu i maj.

VR Haribo +27 förbättrade sitt avelsvärde för mjölkbarhet denna körning.

VR Hakvin +24 fick sina första avkommevärden nu i maj. Han ger hög produktion av både mjölk och halter, kombinerat med en fantastisk dotterfertilitet. Han lever och är i full produktion av både av konventionella doser och X-vik. Han har drygt 400 döttrar i produktion och 100 döttrar som är exteriörbedömda. VR Hakvin är uppfödd hos Martin Berglund, Umgransele, Lycksele. Modern Ulrika är en femtekalvare och hennes avkastning senaste 305-dagars var 11 974 kg ECM.


VR Hakvin, ny avkommebedömd tjur på rekommenderade listan. 


VR Fonzie.


VR Holt.