Sök Mjölkstöd 2017

Vi vill tipsa om att du som mjölkproducent kan söka ett mjölkstöd för 2017. Stödbeloppet kommer att bli minst 2 öre per kilo mjölk, men beloppet måste uppgå till minst 1 000 kronor för att det ska betalas ut.

Nu går det att söka ett stöd från EU som syftar till att stödja mjölkbranschen genom att ge ett engångsstöd till lantbrukare med mjölkproduktion. Sveriges andel av det totala stödet motsvarar cirka 65 miljoner kronor.

Den som var mjölkproducent och producerade komjölk under 2016, och deltog i ett mjölkkvalitetsprogram, kan söka stödet. Man ska ha deltagit i något av dessa kvalitetsprogram; Arlagården, Gefleortens gårdsprogram, Krav, Norrgården, Svenskt Sigill eller Skånemejeriers gårdscertifiering. Stödet beräknas på det antal kilo mjölk som levererades eller såldes direkt till konsument under 2016.

Stödet kan sökas från och med den 20 februari 2017 till den 19 mars. Mer information på Jordbruksverkets webb, där man bland annat kan använda deras e-tjänst för att söka mjölkstödet. Länk till Mjölkstöd 2017  

Här kan du söka efter en rådgivare hos oss som jobbar med EU-stöd: Kontakta oss