Visa historik i Signaler Djurvälfärd

Nya funktioner i Signaler Djurvälfärd ger dig kostnader för klövsjukdomar behandlade av klövvårdare och alla värden för alla nyckeltal det senaste året.

Nya funktioner i Signaler Djurvälfärd ger dig kostnader för klövsjukdomar behandlade av klövvårdare och alla värden för alla nyckeltal det senaste året. Sedan tidigare finns kostnader för veterinärbehandlade klöv- och bensjukdomar i Signaler Djurvälfärd. Att även de åtgärder som utförs av klövvårdare finns med gör att kostnadsbilden av klövsjukdomar blir mer heltäckande. Kostnaden beräknas utifrån andelen kor med diagnoserna klövsulesår, digital dermatit och limax av totalt antal verkade kor under de senaste tre respektive tolv månaderna.

Kostnaden för klövsjukdomar behandlade av klövvårdare ingår inte i beräkningen av totalkostnaden för sjukdomar. Det skulle bli missvisande i jämförelsen mellan besättningar då inte alla klövvårdare registrerar. För att se dina kostnader för klövsjukdomar, klicka på kostnadsstatus och därefter kostnad/nyckeltal.

Nu kan du också enkelt få en översikt över hur nyckeltalen i Signaler Djurvälfärd förändrats det senaste året. Klicka på Historik i menyn för att se värdena för alla nyckeltal som ingår i respektive område. Du kan välja att visa ett eller flera nyckeltal samtidigt genom att klicka på nyckeltalen nedanför grafen.

Dina uppgifter i Signaler Djurvälfärd finns på Min Sida. Har du inte inloggning, kontakta kundsupport@vxa.se.

Exempel på en bild:

Klövar i Signaler Djurvälfärd

Översikt kostnader: Under området klövar finns kostnader för både veterinär-och klövvårdarbehandlade klövsjukdomar. Resultatet jämförs med övriga besättningar i kokontrollen.

 

Arbetar som:
Expert djurvälfärd, Kunskap & utveckling

Telefon:
010-471 06 68