Är du på bettet på betet?

Oavsett om du redan satsar på din betesdrift, eller vill göra mer, så är du välkommen till ett seminarium om betesdrift nu på fredag.

Bete är i många fall en dåligt utnyttjad resurs, men genom noggrann strategi och skötsel kan betet stå för en betydande del av foderförsörjningen. Bete är ett billigt foder, men bete är något som händer här och nu och det gäller ha en plan för skötseln.

Saxat ur programmet är Rationella betessystem, bete med robotmjölkning, med Eva Spörndly, SLU, Uppsala och Grovfoder - en blick bakåt och framåt i tiden, med Rolf Spörndly, SLU, Uppsala. Det blir också en betesvandring hos Hans och Anna Samuelsson på Kalset Mjölk. De har lagt om till ekologisk drift och satsar på betet.

Under betesvandringen hos Hans och Anna på Kalset medverkar även Eva Spörndly, en växtodlingsrådgivare samt utfodringsrådgivare från Växa Sverige för att diskutera bete och betesproduktion.

Tid  och plats är Stora Segerstad naturbrukscentrum, Reftele och Kalset Mjölk i Skeppshult fredagen den 15 juni kl 9.30-15.00.

Klicka in här för att läsa mer om seminariet: Seminarium om bete
Håll utkik i vår kalender efter fler kurser och träffar: Kalender