Växa Sverige önskar God Jul och Gott Nytt År!

Ett spännande, utvecklande och utmanade år ligger snart bakom oss. Vår lantbruksvärld blir allt mer digital och Växa-året började med lansering av MinGård®, som nu redan har många nöjda användare. Vi hoppas att du är en av dem! Vi fortsätter utvecklingen av MinGård och nästa år kommer vi att lansera en köttmodul.

Under året har vi använt mycket tid till rådgivning runt följdeffekter av förra årets torka. I östra Sverige har 2019 dessutom varit lika torrt och utmanande som 2018. Vi kommer framöver att behöva utveckla smarta lösningar för att vi tillsammans ska kunna hantera de utmaningar klimatet ger oss. Som tur är har forskningen nu också uppmärksammat detta - vi behöver ändå mer fakta och forskning om vi ska lyckas ta fram den kunskap och rådgivning som lantbruket behöver för framtiden.

För att möta framtiden har vi under året som gått tagit fram en ny strategi. Växas vision är att leda utvecklingen mot en hållbar livsmedelproduktion, där hållbarhet beskrivs som hållbart för djur, människor, miljö och ekonomi. Hållbarhet kan inte stå ensamt – det måste följas av lönsamhet. På samma sätt som i den tidigare strategin låter vi ledstjärnor visa oss vägen fram. I den nya strategin, som har sikte på 2023, är två av våra ledstjärnor ”Konkurrenskraft” och ”Hållbarhet”.  

Hållbarhet diskuteras på alla plan och med Greta Thunberg har Sverige positionerat sig inom hållbarhet på global nivå. Och aldrig har väl lantbruket blivit så omtalat som under det senaste året, negativt ibland, men också alltmer positivt. I branschen vet vi hur bra vi är, men fler behöver se och förstå att svensk mjölk- och köttproduktion kan bidra till ett mer hållbart samhälle. En bra början, som vi alla kan hjälpas åt med, är att äta svenskt och närproducerat. I Växa har vi tagit fram en film om hållbarhet.
Titta gärna på filmen och gillar du den så dela den gärna i sociala medier! 

Oavsett om klimat och väder ger oss svårigheter, eller om digitala lösningar erbjuder oss möjligheter, är det viktigaste för oss mötet med dig som kund. När vi under hösten diskuterade i Växa vad som ger oss energi konstaterade vi att det är mötena med er - våra kunder som tillsammans med våra interna möten och samarbeten ger oss mest energi och glädje. Det bästa vi vet är att träffa er på gårdsbesök, men också på träffar och mässor runt i Sverige, och vi ser fram emot många sådana möten 2020.  

God Jul - vi ses under det kommande året!

Julhälsningar från Växa Sverige
Dorit Greve, vd

Arbetar som:
VD

Telefon:
010-471 09 11

Mobiltelefon:
070-534 02 24