Snart öppnar Arla Klimatberäkning

Den 1 februari öppnar Arla möjligheten att registrera in data till klimatberäkningen. Våra erfarna rådgivare står gärna till tjänst med att ta fram och registrera in den data som behövs.

Du som deltar i Arla klimatberäkning får en ersättning på cirka 10 öre/kg mjölk. En besättning med 100 kor och en medelavkastning på 10 000 kg kan alltså tjäna 100 000 kronor per år på att bara skicka in klimatberäkningen. Uppgifterna rapporteras in en gång per år och är bland annat kopplade till djurantal, foder, gödsel, markanvändning och energiförbrukning.

Gratis rådgivningsbesök

Alla som deltar i Arla Klimatberäkning får ett gratis rådgivningsbesök av en hållbarhetsrådgivare från Växa. Ett tips är därför att registrera data så tidigt som möjligt för att kunna ta del av rådgivningen tidigt på året.

Växas rådgivare kan även hjälpa till med frågor kring Arlas Hållbarhetsersättning och maximera din betalning. Hållbarhetsersättningen baseras på ett poängsystem där klimatberäkningen står för en viss del i poängsättningen. En del av poängen kräver dokumentation som ska laddas upp i Arlas plattform. 

Kontakta våra rådgivare