Nyfiken på sensorteknik? Kom på en träff i Köping!

Den 4 december är den en träff på mjölkgården Ängeby i Köping AB, i Köping i Västmanland, för dig som är intresserad av att få mer information och utbyta erfarenheter om hullkamera och HerdNavigator.

Workshopen arrangeras inom projektet 4D4F som Växa Sverige är engagerade i tillsammans med Hushållningssällskapet på uppdrag av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA.

– Det kommer att vara flera olika aktörer på plats och vi diskuterar hur vi praktiskt kan använda hullbedömning med kamera (BCS-kamera) och driftledningsverktyget HerdNavigator ute på gårdarna, säger Annica Hansson, produktionsrådgivare på Växa Sverige och engagerad i projektet.

Träffen riktar sig till både mjölkföretagare och rådgivare som har erfarenhet eller bara är nyfikna på ämnet.

Kort om 4D4F - Data Driven Dairy Decision For Farmers:
Projektet 4D4F är ett Horizon 2020-projekt, som är ett EU-projekt. Det handlar om ökad användning och nytta av data som finns tillgängliga i mjölkproduktionen. Det är data från sensorer och annan registrering. Stort fokus är ökad användning och nytta av den sensorteknik som finns i mjölkproduktionen via teknikföretagen. Men även tillämpning och nytta av kokontrollen är aktuellt. Till exempel kommer inom kort presenteras resultat av tillämpning av en svensk klövvårds-SOP. Projektet syftar inte direkt till teknikutveckling. Fokus ligger på att ta fram standardrutiner för att hantera all data.

Här är mer information om workshopen den 4 december, kl 13.30 -17.00: Workshop om hullkamera och HerdNavigator.

Här är mer information om projektet: 4D4F

Arbetar som:
Produktionsrådgivare

Telefon:
010-471 03 10

Mobiltelefon:
070-833 00 63