Satsa på kalvarna – framtiden i din besättning

Nu när vinterhalvåret är här blir kalvhälsan en större utmaning när det gäller luftvägsinfektioner. En situation som kan förvärras i år med en regnig höst och därmed högre luftfuktighet.

Just nu kan vara rätt tillfälle för att satsa lite extra på kalvarna. Våra veterinärer jobbar med kalvhälsa och kan hjälpa dig att hitta förbättringsmöjligheter i din kalvuppfödning. Klicka här och sök efter en djurhälsoveterinär nära dig.

– Visste du att en kvigkalv som haft diarré under sin första levnadstid mjölkar i snitt 350 kilo mindre första laktationen? Det är din lägstanivå som räknas, höj den lite, och få så mycket tillbaka, säger Paulina Lingers, veterinär på Växa Sverige.

Vi kan också hjälpa till med ritningsgranskning om du planerar att bygga nytt för kalvarna. Vi har även subventionerade kurser som har fokus på kalvskötsel och kalvhälsa. Kurserna är under 2017 och 2018 subventionerade med 500 kronor per deltagare. Här kan du läsa mer om kurserna: Subventionerade kurser för friskare kalvar

– De här kurserna ger ett bra tillfälle att ta ett extra tag i kalvhälsan i besättningen.

En Fokuskurs är ett färdigt kurspaket som bland annat innehåller en föreläsning, gruppövningar, diskussionsfrågor och hemuppgifter.

Satsa på kalvhälsan i vinter.

 

Arbetar som:
Veterinär, Kunskap & Utveckling

Telefon:
010-471 01 90

Mobiltelefon:
072-553 96 60