Nu öppnar SAM 2024

8 februari öppnade SAM Internet för årets SAM-ansökan. Våra rådgivare är redo att guida dig igenom vilka stöd som går att söka och vilka regler som gäller.

Sista ansökningsdag är den 11 april och ansökan görs via SAM-internet. Inför ansökan 2024 har det tillkommit nya grundvillkor, samt flera ändringar av regler och villkor. Våra erfarna rådgivare finns redo att hjälpa dig med årets SAM-ansökan, antingen på kontor eller på distans. Tillsammans med oss blir ansökan inlämnad smidigt och i god tid.

Beräkningar och optimeringar i vårt eget EU-program

Vi finns redo att guida dig igenom vilka stöd som går att söka, hur de är utformade och vilka regler som gäller för de olika jordbrukarstöden. Genom beräkningar i vårt eget EU-program kommer vi tillsammans fram till hur du kan bäst kan optimera EU-ersättningarna. Inför ansökan får du en ekonomisk sammanställning av hur du bäst kan utnyttja stöden.  

Några nyheter i år är till exempel att tre nya grundvillkor börjat att gälla. Nyheter i jordbrukarstöden är till exempel att även växtnäringsbalanser och växtodlingsplaner ska vara klara senast den 11 april.

Hitta rätt bland villkoren inför SAM 2024

Rådgivning på kontor eller på distans

Du kan boka ett rådgivningsmöte, besöka något av våra kontor eller boka in distansrådgivning. Distansrådgivningen finns för lantbrukare i hela Sverige och passar särskilt dig som har en något enklare SAM-ansökan med få ändringar.

Läs mer om SAM-ansökan

Kontakta någon av våra rådgivare redan idag!