Konferenser och projekt

Elmia Lantbruk

Elmia Lantbruk 19 till 21 oktober 2022

Med tema Klimat öppnar Elmia Lantbruk i oktober upp för djurutställning och en rad intressanta aktiviteter.

alt-text

Kom och besök oss på Elmia

Du hittar oss i hall D och monter D01:40, precis bredvid djurutställningen. Titta in på en fika hos oss och ta del av fina erbjudanden. Kika närmare och bli guidad i olika verktyg som kan underlätta ditt arbete, som exempelvis MinGård®, Gårdsagenten och det nya digitala djurvälfärdsverktyget Djuröga®. 

Vi finns med på teknikvandringarna, på Scenen och i karriärsminglet. Följ med och se hur du kan förbättra djurhälsan, produktiviteten och lönsamheten - samtidigt som du sänker klimatavtrycket.

Samarbete med Mjölkveckan 2022

Ta del av internationella utblickar och lär dig mer om hur du kan begränsa klimatpåverkan och stabilisera ekonomin i produktionen. Med start måndag 17/10 kan du bland annat höra våra rådgivare diskutera lönsamhet i mindre besättningar och hur man kan optimera proteinintaget för mjölkkor.
Välkommen att anmäla dig till Mjölkveckan.

Mer om Mjölkveckan och andra aktiviteter på elmia.se

Djurutställning i dagarna tre

Utställningen äger rum i hallarna A, B, C och med djurutställningen i hall D som en av mässans höjdpunkter. Första mässdagen äger rum samtidigt som ungdomens dag, och det är då utställningsdjuren visas. Andra mässdagen, torsdagen, är det köttdjurens dag och sista mässdagen är det dags för mjölkkornas dag. På rasföreningarnas webbplatser finns mer läsning om djurutställningen.

NAB - Svensk Köttrasavel i samverkan

Avelsföreningen för Svensk Holstein

Sveriges Jerseyförening

SRB-Föreningen

Sara-klassen

Vackra hållbara mjölkkor, fjärdekalvare eller äldre, som har bra produktion, fruktsamhet och juverhälsa är kvalificerade till Sara-klassen.

Mer om Sara-klassen

Tävlande för respektive ras 2022