Mjölkteknik och mjölkkvalitet
Vi vill att du ska kunna framställa mjölk av högsta kvalitet och bästa pris. Vi går tillsammans igenom produktionen för att hitta lönsamma åtgärder.

Mjölk är en fantastisk råvara som du ska vara stolt att leverera. Tillsammans med dig går vi igenom rutiner, utrustning och stallmiljö för att hitta lönsamma åtgärder.
Mjölk av bästa kvalitet har:
- Under ett bakterietal under 20 000 CFU/ml motsvarande ca 60 000 IBC/ml
- Under 200 000 celler/ml
- Under 400 sporer/ml
- Ingen främmande lukt eller smak
- Inga spår av antibiotika
Arbetar som:
Produktionsrådgivare
E-post:
karin.thunberg@vxa.se
Driftsplats:
Kalmar
Telefon:
010-471 07 28
Mobiltelefon:
070-333 83 14
Arbetar med:
Fokuskurs, Fråga Kon, Mjölka Rätt, Mjölkkvalitetsspecialist, Mjölkningsteknik, Teknik på gården, VaDia