Avelsträff i Laholm - Dansk mjölkproduktion

Är du nyfiken på hur man bedriver ett effektivt avelsarbete i dansk mjölkproduktion? Då ska du boka in en av årets inspirationsträffar 2 eller 3 maj i Laholm och Tvååker!

alt-text

Plats: Växas driftplats i Laholm, Bokbindaregatan 8, 312 34 Laholm

Tid: 2 maj 18:45 - 22:00

Kostnad: 0

Till årets inspirationsträffar har vi i år bjudit in två lantbrukare från vårt närmsta grannland – Danmark. De ger oss en presentation med bilder av sina mjölkföretag och hur de använder olika avelsverktyg/parametrar för att nå framgång.

Båda är också mycket avels- och utställningsintresserade och vet hur de vill en bra ko ska se ut även från utsidan! Avelsledare för VikingRed och VikingHolstein Camilla Rosman och Hanna Driscoll inleder träffem med en överblick av respektive ras. 

Johan Bebe driver tillsammans med hustru Anne-Kathrine mjölkproduktion med 200 VikingRed på Fyn. Här finns fem Lely-robotar. Johan är ordförande i RDM-föreningen och förtroendevald i VikingGeneticss röda avelskommitte. 

Bo Skovbjerg Nielsen driver tillsammans med hustru Dorthe Östergaard i Börglum på norra Jylland en Holsteinbesättning med 250 kor. Korna mjölkas i ett 2x14 ”side by side" system. Även Bo är mycket avelsintresserad och förtroendevald som vice ordförande i Dansk Holstein och ledamot i VikingGenetics Holsteinkommitte. 

Föredragen hålls på lättförståelig danska och vid behov översättning. Missa inte detta intressanta tillfälle!

Vi bjuder middag som serveras från kl. 18.15-18.45.    

3 maj kl 9.30-13.00 i Tvååker anordnas den andra inspirationsträffen med samma innehåll. 

Frågor?

Annethe Andersson 0708-33 00 77
Kjell Johansson 0708-33 00 53

Anmäl dig senast 30 april

Anmäl dig här senast 30/4

Tack för din anmälan!

Du får en bekräftelse till din e-postadress.

Uppgifter som du lämnar i samband med din anmälan, används för genomförandet av evenemanget. Därefter raderas uppgifterna.

Träff

Landskap
Halland
Datum
2 maj
18:45 - 22:00
Anmäl dig senast
30 april

Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören eller Växas representant på plats.
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy