Online: Dagens- och morgondagens teknik för bättre djurvälfärd

Lunchwebinarium - Ta del av forskningsprojekt som kombinerar djurvälfärd med digitala verktyg.

alt-text

Plats: Online, Microsoft teams

Tid: 12 juni 12:00 - 13:00

Kostnad: Webbinariet finansieras via EU och är kostnadsfritt.

Välkomna att ta del av forskningsprojekt som kombinerar djurvälfärd med digital verktyg 

Lisa Ekman, veterinär på Växa, berättar om de preliminära resultat från ett tvärvetenskapligt projekt i ett samarbete mellan SLU, Växa, Rise och DeLaval, där man har tittat på hur de digitala verktygen används i det dagliga arbetet på mjölkgårdar och hur det påverkar gårdens hållbarhet.

Niclas Högberg, veterinär på SLU, presenterar sitt projekt vars mål är att ta fram ett automatiserat system för att observera djurvälfärd i mjölkkobesättningar.

Presentationen kommer vara inriktad på den tekniska utvecklingen av datorseendesystemet. Projektet har fokuserat på centrala djurbaserade välfärdsmått, så som renhet, sårskador, våmfyllnad, ligg-och ståbeteenden.

Frågor?
Louise.WinbladvonWalter@vxa.se

Anmäl dig senast 11 juni

Anmäl dig här senast 11/6

Tack för din anmälan!

Du får en bekräftelse till din e-postadress.

Uppgifter som du lämnar i samband med din anmälan, används för genomförandet av evenemanget. Därefter raderas uppgifterna.

Kurs

Datum
12 juni
12:00 - 13:00
Anmäl dig senast
11 juni

Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören eller Växas representant på plats.
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy