Presentation och resultat av LD/GenVik-projektet

VikingGenetics bjuder in till en digital presentation, utvärdering och resultatet av LD/GenVik-projektet som pågått sedan 2013.

alt-text

Plats: Digitalt

Tid: 7 maj 11:30 - 12:30

Kostnad: 0

VikingGenetics bjuder in till en utvärdering av LD/GenVik-projektet för att gå igenom: 

  • Vad gjorde vi?
  • Hur gick det?
  • Vad gör vi nu?

GenVik-projektet började redan 2013 och hette då LD-projektet. Syftet med att starta projektet var att stimulera genomiska test av hondjur i större skala än tidigare. Besättningar i VikingGenetics tre länder kontrakterades för att genomtesta alla sina födda, renrasiga hondjur mot ett subventionerat pris.

Utöver de genomiska testen skulle besättningarna dela med sig av data från Kokontrollen®, hälsoregistreringar och sjukdata, exteriörbedömning, orsaker till utslag bland annat. Detta skulle tillsammans hjälpa till att bygga upp referenspopulationen och skapa större säkerhet för de genomiska avelsvärdena. 

Projektet varade i nio år och mer än 800 besättningar har bidragit med data. Nu har vi summerat och utvärderat projektet och vill gärna berätta för er hur det gick!

Varmt välkommen!

Frågor?
avel@vikinggenetics.com

Anmälningstiden har gått ut

Anmälningstiden har gått ut

Kurs

Datum
7 maj
11:30 - 12:30
Anmälningstiden har gått ut

Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören eller Växas representant på plats.
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy