Mjölka Rätt
I helhetsrådgivningen Mjölka Rätt gör vi en fullständig utredning av din gårds mjölkningsrutiner, mjölkningsutrustning, stallmiljö och djurhälsa. Här finns både tid och pengar att spara!

Friskare kor och bättre mjölkkvalitet
Finjustera din mjölkning genom ko-anpassade mjölkningsrutiner. Du kan säkra juverhälsan, sänka bakterietalet i tankmjölken och öka avkastningen, samtidigt som du minskar din arbetstid.
Allt detta ingår
- Mjölkkvalitetsutredning
- Kartläggning av mjölkningsrutiner
- Mjölkningsstudie, VaDia
- Djurbedömning
- Stallfunktioner och miljö
- Celltalsanalys
- Åtgärdsplan
Arbetar som:
Expert juverhälsa, djurhälsoveterinär
E-post:
asa.lundberg@vxa.se
Driftsplats:
Stockholm
Telefon:
010-471 06 47
Mobiltelefon:
070-380-16-14
Arbetar med:
Djurhälsa, Mjölka rätt, HPM, Robotspecialist, ViLA, fruktsamhet
Egenskaper för bästa mjölkkvalitet
• Under 30 000 bakterier/ml
• Under 150 000 celler/ml
• Under 400 000 sporer/liter
• Inga lukt- eller smakavvikelser
• Inga spår av antibiotika

VaDia mjölkningsstudie
Du kan också välja att endast göra en VaDia mjölkningsstudie för att testa din mjölkningsanläggning. Trots den årliga servicen av mjölkningsanläggningen, är det vanligt att den inte fungerar optimalt i skarpt läge.
Vid en VaDia mjölkningsstudie mäts bland annat mjölkflödet under mjölkning och vacuum i spengummit. Tjänsten kan också ge svar på om mjölkningsrutinerna, om det finns risk för smittspridning mellan korna och eventuellt slitage på spenarna. Mätningen visar också potentialen i att optimera mjölkningen. VaDia-rådgivaren hjälper dig sedan med hur du kan skruva på inställningar och anpassa rutinerna för att uppnå en högre mjölkproduktion och ett lägre celltal.
En Mjölka Rätt-plan baserat på gårdens förutsättningar
Tillsammans arbetar vi fram rutiner och åtgärder som gäller för just din gård. Mjölka Rätt ko-anpassar mjölkningsrutiner och robotinställningar för ett högre mjölkpris och mer mjölk i tanken. Rådgivningen delas in i två steg:
Steg 1
Kartläggning av mjölkkvalitet, teknikfunktion, mjölkningsrutiner och djurhälsa.
Steg 2
Utifrån kartläggningen föreslås hur mjölkningen kan göras mer ko-vänlig och produktiv samtidigt som mastiter och celltal minskar och mjölkpriset blir högre.
Har du råd att avstå?