alt-text

ViLA – en möjlighet att starta vissa behandlingar själv

Villkorad Läkemedelsanvändning, ViLA, ger dig möjligheten att hålla läkemedel hemma för att själv starta upp behandling av vissa sjukdomar. Det är ett undantag i läkemedelslagen som syftar till att driva ett långsiktigt och strategiskt arbete för bättre djurhälsa.

ViLA-arbetet sker i samarbete mellan er på gården och en av våra specialutbildade veterinärer. Tillsammans sätter vi upp mål för djurhälsoarbetet och går igenom detta samt följer upp behandlingar vid regelbundna uppföljningsbesök.

För att ha ViLA på din mjölkgård behöver du och/eller din personal gå en kurs i ViLA för mjölkbesättningar. Vi erbjuder en teorikurs på 10 timmar med egen studietid inkluderad. Den teoretiska kursen avslutas med skriftliga prov och därefter följer praktiska övningar i din egen besättning.

Så anmäler du intresse

Flera av våra veterinärer tar sig an uppdrag som ViLA-ansvarig veterinär på gård och vi erbjuder kurser i ViLA för mjölkbesättningar på olika platser i Sverige. I kalendern hittar du samtliga nu inplanerade kurstillfällen och kan boka in dig och/eller din personal direkt.

Kontakta oss

Om du vill veta mer om ViLA eller om ViLA-kursen är du välkommen att kontakta våra djurhälsoveterinärer.

Djurhälsoveterinärer

Läs mer om regler kring Villkorad läkemedelsanvändning (Jordbruksverket)

Arbetar som:
Veterinär

Telefon:
010-471 06 47

Mobiltelefon:
070-380-16-14

Arbetar som:
Veterinär

Telefon:
010-471 06 53