Optimera produktionen

Robotmjölkning

Robotmjölkning

Med rätt inställningar och management är roboten en fenomenal mjölkare och otrolig tillgång. Mjölkmängden påverkas av flera faktorer, och vid rätt förutsättningar kan kon nå sin fulla potential.

alt-text

Maximera mängden mjölk per robot

Genom analys och uppföljning av de viktigaste nykeltalen, får du en tydligare bild av hur djurflödet och trafiken fungerar. Nyckeltalen för produktion, hälsa och kotrafik, visar hur det fungerar i din besättning.

Kartläggning av gårdens förutsättningar.
Genomgång av allt från djurförsörjning till mjölkningsrutiner.
Analys av siffror i ditt system och lämpliga rapporter.

Passar robotens inställning min besättning?

Få ut maximal kapacitet ur din robot med kontinuerlig uppföljning av dina robotnyckeltal. Både sådana nyckeltal som är bundna till korna och sådana som följer upp tekniken. 

Robotdatorn + Kokontrollen® = guldgruva

Robotdatorn innehåller en stor mängd intressant fakta. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad som går att utvärdera. Genom att ta fram information ur robotdatorn och samköra med uppgifter från Kokontrollen får du en helt gårdsanpassad analys.

Laktationsanalys

Följ korna gruppvis indelade efter antal dagar efter kalvning. Det går även att inkludera enskilda kor. Laktationsanalysen visar bland annat kornas dygnsavkastning, mängd mjölk per mjölkning och konsumtionen av kraftfoder. Du kan få uppföljning av antalet mjölkningar per ko och få en bild av hur mjölktillstånden är satta. Då blir det också enklare att se om det är något som kan ändras.

Smidig överföring av data

Tack vare hjälpmedel som underlättar registreringen, slipper du dubbelrapportera dina djurhändelser. I KKPC är det kommunikationstjänsten postmästaren som både sänder och läser in uppgifterna in i robotens managementsystem. Mer om KKPC finns att läsa på Min sida.
Logga in på Min sida

NCDX, den nya överföringstjänsten som maskinfirmorna tillhandahåller, kommunicerar med MinGård och för dessutom över uppgifterna till CDB.
Pressmeddelande: NCDX® ger smidig dataväxling mellan mjölkrobot/kodatabas

Vill du veta mer om rådgivning kring robotmjölkning? 

Arbetar som:
Produktionsrådgivare

Telefon:
010-471 05 37

Mobiltelefon:
076-109 08 37

Kontakta mig