Provtagning

Foderprover

Foderprover

Foderprover på grönmassa och färdigt ensilage ger dig en komplett bild av näringsinnehållet i fodret. Vi tar representativa foderprover för analys så att du enkelt kan planera foderstaten.

alt-text

Foderprover för en välplanerad foderstat

Med en första provtagning på grönmassan kan du lägga upp en grov plan för foderåret. Provsvaren hittar du sedan på Min sida. Kontakta oss om du vill ha hjälp att tolka analysen.

Prover på det färdiga ensilaget

För att få reda på mängden syror, ammoniumkväve och lösligt protein tar vi kompletterande prover på det färdiga ensilaget. 4-6 veckor efter täckning, när ensileringsprocessen är klar, tar vi ut representativa prover ur balar och silo.

Om du dessutom tar prover på dina spannmålspartier får du en bättre grund för din foderplanering och foderstatsberäkning.

Så bokar du borrning och skickar in dina prover

Skörda i rätt tid med hjälp av vallprognos

Du kan tjäna stora belopp på att skörda i tid. På vallprognos.se kan du följa utvecklingen av vallen i ditt område och få ett bättre underlag till när det börjar dra ihop sig för skörd på din gård.

Läs mer om vallprognoser

Vi arbetar enligt NorFor

Vi arbetar enligt fodervärderingssystemet NorFor för att ta fram optimala foderstater utifrån ekonomi, produktion, djurhälsa och miljöbelastning. Det innebär att vi kan göra en säker värdering av ditt grovfoder och ta fram lönsamma foderstater till alla typer av nötkreatur.

Läs mer om NorFor

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss för att beställa foderprovtagning eller veta mer. 

Arbetar som:
Produktionsrådgivare

Telefon:
010-471 07 35

Mobiltelefon:
070-643 51 21

Kontakta mig

Tack!

Nu har din fråga skickats till oss.
Du får en bekräftelse till din e-postadress.