Nyheter

Nyheter från Växa Sverige

29 maj 2017

Grattis Elin som vann vår fototävling!

I år blev det en bild på ett kosläpp som blev vinnarbilden i vår fototävling, en bild med härlig energi och vårkänsla. Kosläppen har blivit mycket populära och lockar allt fler besökare varje år, evenemang som till och med uppmärksammats internationellt. De har blivit en stark symbol för våren och ett bra tillfälle för konsumenterna att få komma ut på en mjölkgård. Det våras för kosläppen...

Taggar: Mjölk Kött Växt Medlem

24 mars 2017

Våra råd - en del i din klimatsmarta produktion

Du som mjölk- och köttproducent har genom åren fått anpassa dig till både stärkta miljökrav och oundvikliga effektivitetsåtgärder. Tack vare ditt hårda slit har Sverige blivit 40 procent klimateffektivare än det globala genomsnittet. I samband med Earth Hour vill vi visa våra klimatsmarta principer och hur de hjälper dig att ta ansvar för vår planet.

Taggar: Mjölk Kött Växt Avel Medlem Djurhälsa Fruktsamhet Rådgivning Fakta

8 februari 2017

Kommentarer till livsmedelsstrategins handlingsplan och Miljöpartiets förslag på vägslitageavgift

För en vecka sedan kommunicerade regeringen målsättningen för livsmedelsstrategin och igår presenterade regeringen handlingsplanen. Målet för livsmedelsstrategin är ökad produktion och regeringen visar nu i handlingsplanen att de vill satsa 1 miljard kronor fram till och med år 2019 för att öka produktionen inom livsmedelssektorn och för att skapa 10 000 fler arbetstillfällen över landet, framför allt på landsbygden.

23 januari 2017

Glädje ger energi ger lönsamhet ger glädje…

Människor som lyckas riktigt bra gillar det de gör, säger Dorit Greve när hon på Mjölkföretagardagen i Västerås, inleder sitt föredrag om hur viktigt arbetsglädje är på jobbet. Dorit menar att vi kan inspireras från idrottsvärlden, där alla verkligen älskar det de gör. Ett konkret exempel på en person att lära av är Mette Bloch, världsmästare i rodd, som brukade säga att ”Ju mer jag tränar, desto mer tur har jag!”.

16 januari 2017

Mjölkföretagardagarna 2017 – Arbetsglädje lönar sig

Arbetsglädje och viljan att ständigt bli bättre är extra viktigt i den ekonomiskt pressade svenska mjölkproduktionen. Temat för årets Mjölkföretagardagar är ”Produktivitet och arbetsglädje” och en av de som kommer att berätta om hur det är möjligt att ha årlig vinst i bolaget och hur mjölkavkastningen kan öka 1000 kg per år, är Kristoffer Kullingsjö, Kullingsjö Lantbruk, Vårgårda. Han berättar också varför arbetsglädje är så viktigt.

23 december 2016

Växa Sverige önskar God Jul och ett Gott Nytt År!

2016 har varit ett intressant år och tufft år både för våra kunder och även för oss inom Växa. Trots de historiskt låga avräkningspriserna på mjölk har flertalet lantbrukare lyckats klara av de svåra villkoren. Köttproduktionen har varit mer lönsam, vilket hjälpt, men på alla gårdar har insatserna varit stora med skarp styrning av produktionen, färre investeringar och förmågan att hitta kreativa lösningar och dessutom ofta med mindre personal. Med 2017 kommer stora förväntningar - först av allt med den positiva pristrenden på mjölk samtidigt med att köttpriset fortsatt ligger bra till.